Blogartikel
19 november 2021 | 3 minuten leestijd

Werkervaring opdoen als werkstudent met een financiële bijbaan

Een bijbaan lijkt misschien niks bijzonders, maar wat veel studenten niet doorhebben is dat een bijbaan juist een voorsprong kan opleveren op de uiteindelijke arbeidsmarkt.

Studentpool verbindt mkb organisaties met gemotiveerde studenten. Door middel van een selectieve aannameprocedure krijgt elke student een bijbaan die bij hen past en elke organisatie krijgt een zeer gemotiveerde medewerker met groeipotentie en aansluiting op het team. Dankzij onze eigen StudentPool Academy en diverse samenwerkingsverbanden creëren wij voor zowel studenten als organisaties de juiste match.

Ben jij een gemotiveerde student?

Zoals eerder benoemd wordt een bijbaan vaak onderschat. Veelal wordt het gezien als de snelste weg naar een enigszins stabiel maandelijks inkomen. Echter is een bijbaan niet slechts beperkt tot vakkenvullen of werken in de horeca; een jong nieuwe collega is in verschillende branches erg gewenst!

Een financiële bijbaan – zoals een junior assistent accountant – kan de ideale kans zijn om je te ontwikkelen op inhoudelijk gebied. Als student leer je de kneepjes van het vak vanuit realistische casussen uit de praktijk. Zo creëer je een voorsprong op anderen en zal je tijdens je studie profiteren van de kennis die je tijdens onze academy hebt opgedaan.

Is uw organisatie al bekend bij werkstudenten?

Als werkgever kan het een beangstigend idee zijn om een relatief onervaren persoon te verwelkomen binnen het team. Vaak ontstaat deze angst uit een onzekerheid over de kwaliteit van het geleverde werk.

StudentPoolers de ‘polar opposites’. Studentpool zoekt de perfecte kandidaat aan de hand van een selectieve aannameprocedure en bereidt vervolgens haar werkstudenten voorafgaand de nieuwe uitdaging voor met behulp van een eigen Academy.

Het resultaat is een gemotiveerde student met doorontwikkelde basiskennis. Geniet nu ook van de voordelen van een jonge medewerker die intrinsiek gemotiveerd is en die uw interne organisatie graag langdurig komt ondersteunen. Daarnaast biedt jong talent altijd nieuwe en verfrissende inzichten in de bedrijfsvoering.

Is een stagiair niet goedkoper?

Ja, dat klopt. Een stagevergoeding is namelijk, anders dan dat veel bedrijven en stagiaires denken, niet verplicht. Een werkstudent is echter in dienst, daar hoort uiteraard loon bij. Het drijvende verschil tussen de stagiair en de werkstudent zit niet in het salaris of de afwezigheid hiervan. Het verschil is dat een stagiair is genoodzaakt een organisatie te vinden waar de stage gelopen kan worden, veelal omdat dit wordt verplicht vanuit de opleidingsinstelling. Deze zekere mate van verplichting kan leiden tot een gebrek aan motivatie tijdens de stage. Daarnaast voldoet de werksfeer binnen de organisatie als gevolg vaak niet aan de verwachtingen van de student. Het spiegelbeeld is de werkstudent. Een gemotiveerde medewerker die graag zijn of haar carrière een kickstart geeft. De werkstudent bezit de know-how vanuit onze academy én zal elke dag enthousiast op de werkvloer verschijnen. Ambitie overstijgt noodzaak en creëert vanzelfsprekend een intrinsieke drive voor de student om gemotiveerd te werk te gaan.

Deel dit artikel via