Over ons

Durk en Sjoerd weten als founders van Studentpool waarover zij praten. Tijdens hun studie accountancy zijn zij erachter gekomen dat de theorie niet overeenstemt met de praktijk. Dit moet anders kunnen dachten zij. Waarom niet tijdens je studie al werken in de richting van je carrière? Hiermee doe je tijdens je studie niet alleen relevante werkervaring op, maar ontwikkel jij je ook als professional en maak je kennis met je toekomstig werkgever.

Studenten helpen aan een interessante bijbaan en bedrijven verbinden aan financieel talent. Studentpool doet dat nu als kwalitatieve marktleider binnen accountancy en fiscaliteit en sinds 2022 ook voor finance & control. Geen rocketscience! Want wij spreken met ons enthousiaste team de taal van studenten met een financiële achtergrond én finance afdelingen van organisaties uit het hele land. Dat praat wel zo gemakkelijk.

Sofie Linde Takacs Talent Scout

Tijdens mijn werk geniet ik iedere dag van de gezelligheid op kantoor, de uitdagende werkzaamheden en de mooie kansen die ik krijg. Als Talent Scout spreek ik iedere keer weer met enthousiaste studenten met het uitgangspunt hen een fijn contactmoment te bieden en op weg te helpen naar een toffe carrièregerichte bijbaan! Mijn dag is gemaakt wanneer studenten aangeven een gesprek te hebben gehad die er ‘echt toe deed!’.

Sjoerd Voetdijk founder van Studentpool

Tijdens mijn hbo en wo accountancy opleiding heb ik praktijkervaring opgedaan op het gebied van de samenstel- en controlepraktijk. Dit heb ik zowel binnen een Big Four als een mkb-accountantskantoor gedaan en hierdoor verschillende bedrijfsculturen leren kennen. Dit zorgt ervoor dat ik student optimaal kan coachen over hun toekomstige beslissingen. Het inspireert mij dan ook om zo goed mogelijk met studenten mee te denken vanuit mijn eigen studie en werkervaring, zodat ze hierdoor verder komen in hun carrière.

Durk Reijenga founder van Studentpool

Na mijn hbo-studie accountancy studeerde ik verder aan de RUG om mijn master Accounting & Control te behalen. Hierbij viel mij het verschil tussen de theorie van de studie en de praktijk tijdens stages erg op. Dit grote verschil bevestigt voor mij dat het opdoen van studiegerelateerde praktijkervaring in je studententijd erg belangrijk is. Door mijn eigen ervaring als student en professional, spreek ik zowel de taal van de student als die van kantoren. Hierdoor ben ik met de Studentpool in staat om de juiste match tussen jong talent en organisaties te maken. Dit is iets waar ik energie van krijg en voldoening uit haal!

Niels van Rooij Accountmanager

Afgelopen twee jaar heb ik deeltijd Sales & Accountmanagement gestudeerd en gemerkt hoe fijn het is als je de geleerde theorie direct in de praktijk kan toepassen. Daarom ga ik ook nog twee jaar deeltijd doorstuderen voor mijn Bachelor. Door deze ervaringen kan ik me inleven in zowel student als bedrijf om hun behoeften te achterhalen en hier de juiste oplossing voor te bedenken. Ik vind het een mooie uitdaging om bedrijven met complexe personeelsvraagstukken uit de brand te helpen.

Happī Chief Happī(ness) Officer

Mijn rol als Chief Happī(ness) Officer neem ik uiteraard zeer serieus. Zo zorg ik ervoor dat er niet alleen maar naar een beeldscherm gekeken wordt, maar dat er voldoende beweging is gedurende de dag. Daarnaast vind ik het erg leuk om lekker met iedereen te spelen, maar ook om lekker van mijn rust te genieten. Vrolijke poot van mij!

Melissa Guerreiro Ferreira Talent Scout

Naast mijn bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen werk ik als Talent Scout bij Studentpool met een gezellig team. Tijdens mijn werk kan ik mijn theoretische kennis en sociale vaardigheden inzetten om een perfecte match te vinden tussen een student en een organisatie. Ik haal er voldoening uit om anderen te helpen en een student te begeleiden naar een passende (bij)baan!

Gabriëlle van Arkel Talent Scout

Tijdens mijn studie human resource management heb ik ontdekt dat ik de theorie van het vak erg interessant vind. Tijdens het werken bij de StudentPool heb ik ontdekt hoe leuk ik het vind om ook zelf een bijbaan te hebben die gerelateerd is aan mijn studie. Daarom vind ik het zelf ook erg leuk om hiervoor op zoek te gaan voor andere studenten. Naast het werk geeft het mij ook ontzettend veel energie om met een leuk team samen te werken bij StudentPool.

Sharon Rangai Talent Scout

Mijn naam is Sharon Rangai en ik ben momenteel een derdejaars hrm-studente. Ik maak sinds kort ook deel uit van het gezellige StudentPool team. Nu ik zelf al de kans heb gekregen om een bijbaan uit te oefenen in iets wat ik studeer, zie ik steeds meer een rode lijn tussen de theorie en de praktijk in. Ik zou alle studenten aanraden om dit ook te doen. Met mijn rol als Talent Scout kan en wil ik studenten hierbij helpen en daar krijg ik elke dag weer energie van!

Ilse Wijntjes Learning & Development specialist

Hoe leuk is het om te ontwikkelen? Tijdens mijn studies heb ik mij volledig gestort op ontwikkeling (educatie) & coaching én ook ik ben nog lang niet uitgeleerd. Momenteel ben ik onderzoek aan het doen hoe wij jou, als werkstudent, het beste bij de praktijk kunnen laten aansluiten. Om het meeste uit je werkervaring te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van een e-learningsplatform om jou de juiste (persoonlijke & vakinhoudelijke) skills te geven om meteen aan de slag te gaan.

Mark van Bruxvoort Chief Advice

Toen ik het intern team van Studentpool leerde kennen was ik meteen onder de indruk van hun kwaliteit en drijfveren. Het maximale halen uit een financiële bijbaan. Hoe voedend is dat voor iedereen, studenten en bedrijven! Daar spiegel, verbind en werk ik graag aan mee.

Til jezelf naar een hoger niveau met
een carrièregerichte bijbaan