Veelgestelde
vragen
Over Studentpool

Studenten helpen aan een interessante bijbaan en bedrijven verbinden aan financieel talent. Studentpool doet dat als kwalitatieve marktleider binnen accountancy, fiscaliteit en ook voor finance & control. Geen rocketscience! Want wij spreken met ons enthousiaste team de taal van studenten met een financiële achtergrond én finance afdelingen van organisaties uit het hele land. Dat praat wel zo gemakkelijk.

Geen vragen gevonden

Onderwerpen voor studenten

Voor wie is TheStudentPool eigenlijk?

TheStudentPool is opgericht om iedereen die een financiële achtergrond heeft te helpen met het zetten van de eerste stap in de praktijk. Dit kan zijn in de vorm van een bijbaan, stage, een scriptie of een fulltime starterspositie, voor zowel voltijd, deeltijd of duale studenten. Voornamelijk bieden wij werkstudentschappen aan voor gemiddeld twee tot drie dagen in de week binnen de accountancy, fiscaliteit, finance en controlling.

Hoe zien jullie arbeidsvoorwaarden eruit?

Naast de wettelijke CAO voeren wij geregeld onderzoek uit onder onze studenten om hun behoeftes beter in kaart te brengen.  Zo zien wij dat onze StudenPoolers veel waarde hechten aan doorgroeimogelijkheden, flexibiliteit en arbeidsvoorwaarden. De behoeftes van onze StudentPoolers nemen wij mee in de gesprekken met de opdrachtgevers. Uiteraard, passen wij deze arbeidsvoorwaarden ook toe binnen onze eigen contracten.

Wil je hier concrete inzichten in? Plan dan hier een belafspraak in.

Ik heb mij geregistreerd, wat nu?

Houd na aanmelding je telefoon in de gaten! Wij nemen telefonisch contact met je op en gaan graag het gesprek met je aan. Wij zijn erg nieuwsgierig naar je beweegredenen om je aan te melden en de verwachtingen die je hierbij hebt. Na de telefonische intake wordt een kennismakingsgesprek met je ingepland. Tijdens dit gesprek horen we graag wat jouw wensen en voorkeuren zijn. Na dit gesprek vindt er mogelijk nog een vervolggesprek plaats en krijg je, nadat je bent aangenomen, toegang tot de e-learningomgeving. Op basis van je wensen gaan wij samen met jou de output van onze matchingtool bespreken. Je wordt zelf actief betrokken bij de mogelijke matches. Hierdoor zorgen we ervoor dat jij aan de slag kan om praktijkervaring op te doen bij je toekomstig werkgever!

Bekijk hier een uitgebreid overzicht van de stappen.

Wat moet ik mij voorstellen bij jullie matchingtool?

De matchingtool is een aanvulling op onze persoonlijke aanpak. Op basis van wetenschappelijk onderzoek is een matchingtool ontwikkeld. Binnen deze matchingtool kijken wij naar jouw normen en waarden en matchen wij dit met de bedrijfscultuur van een opdrachtgever. Dit gebeurt als aanvulling op een uitkomst van harde selectiecriteria. Door deze criteria aan te vullen met jouw zachtere criteria zijn wij in staat een perfecte match te creëren wat ervoor zorgt dat jij helemaal op je plek zit.

Wat houden de e-learnings precies in?

Tijdens de aannameprocedure bij TheStudentPool krijg je al toegang tot bepaalde content binnen de e-learningomgeving. Deze content bereidt jou maximaal voor op gesprekken met bedrijven en biedt aanvullende informatie ter voorbereiding op de praktijk. Denk hier bijvoorbeeld aan het reilen en zeilen binnen een accountantskantoor. Ook krijg je toegang tot Excel trainingen en basis boekhoudkennis.

Na een succesvol gesprek tussen jou en je opdrachtgever krijg je toegang tot de inhoudelijke e-learnings die voor jou relevant zullen zijn. Je krijg toegang tot één onderdeel of een combinatie van onderdelen samenstel-, controle- of aangiftepraktijk. De desbetreffende e-learning is erop gericht dat jij een duidelijk beeld krijgt van wat jij in de praktijk gaat doen. Wij loodsen je stap voor stap door de werkzaamheden die jij als junior gaat uitvoeren. In samenwerking met Full Finance zijn deze korte introductievideos ontwikkeld en aangevuld met schermopnames uit CaseWare of FiscaalGemak. De organisatie en de klant specifieke onderdelen worden uiteraard bij de opdrachtgever goed aan je uitgelegd.

Klik hier om naar de e-learningomgeving te gaan.

Kan ik als starter ook fulltime bij jullie terecht?

Jazeker! Onze werkwijze is precies hetzelfde als voor studenten die een bijbaan zoeken. Het verschil is dat je dan direct rechtstreeks in dienst treedt bij de werkgever.

Wat kan ik van jullie vacatures voor bijbanen verwachten?

Wij werken niet met concrete vacatures, maar kijken per kandidaat wat de best passende organisatie is. Hierdoor krijg je een totaal overzicht van alle mogelijkheden. Voor studenten begint een bijbaan bij TheStudentPool met een bijbaan voor een bepaalde periode. In deze periode maak jij kennis met de opdrachtgever en de opdrachtgever met jou. Deze periode dient om te kijken of jij jezelf ook daadwerkelijk bij deze organisatie ziet werken. Aan het einde van de periode wordt de samenwerking geëvalueerd en wordt bepaald of jij rechtstreeks bij de opdrachtgever in dienst wil.

Zijn er kosten voor mij als student?

Nee! Het is geheel kosteloos voor studenten die staan ingeschreven bij TheStudentPool. Integendeel, wij investeren zelfs in jouw toekomst. Zo zorgen wij ervoor dat jij wordt gematcht met een organisatie dat perfect op jouw wensen aansluit en zorgen er daarnaast voor dat jij zelfverzekerd de praktijk in gaan. Dit doen wij door het aanbieden van een praktische e-learning waarmee jij goed in staat bent mee te draaien in de praktijk. Natuurlijk, zijn ook hier geen kosten aan verbonden.

Wat is jullie doel?

TheStudentPool heeft als doel om jou te verbinden met de werkgever die bij jou past. Hierbij kijken wij naar normen en waarden die belangrijk voor je zijn en matchen wij dit met de bedrijfscultuur bij een potentiële opdrachtgever. Daarnaast besteden wij extra aandacht aan doorgroeimogelijkheden, flexibiliteit en goede arbeidsvoorwaarden. Heb je behoefte aan coaching? Geen probleem! Wij kennen de aspecten waar je tijdens je opleiding tegen aan loopt goed op basis van onze eigen ervaringen in de accountancybranche en het bedrijfsleven. Wij kunnen jou met al je vragen helpen.

Onderwerpen voor werkgevers

Wat zijn de kosten?

Wij werken op basis van no-cure-no-pay. Wij brengen pas kosten in rekening wanneer iemand daadwerkelijk met u meedraait als gevolg van een uitgebreide aannameprocedure. Wij brengen vaste prijzen in rekening die vooraf met u besproken worden. Wilt u meer informatie over deze kosten?

Plan dan hier een belafspraak in.

Hoe ziet jullie aannameprocedure eruit?

Naast meerdere gesprekken met de kandidaat worden ook assessments afgenomen om ervoor te zorgen dat er een volledig beeld is over de kandidaat.  Tevens zorgt dit ervoor dat de kandidaat wordt getriggerd om aan bepaalde zaken aandacht te besteden en over na te denken, zoals de keuze tussen de samenstelpraktijk of juist de controlepraktijk. Nadat de kandidaat is aangenomen, krijgt hij of zij toegang tot het eerste deel van de e-learning. Wanneer zij bij een bedrijf aan de slag gaan, krijgen zij toegang tot de specialistische onderdelen van de e-learning.

Hoe komt een match tot stand?

Alle studenten doorlopen onze aannameprocedure waarin hun wensen en voorkeuren gedurende verschillende gesprekken duidelijk naar voren komen. Deze staan dan ook centraal in de match met uw kantoor. Daarnaast combineren wij deze persoonlijke methodiek met een meer data-gedreven manier. Via onze matchingtool of via onze applicatie wordt verder een match gecreëerd. Binnen onze matchingtool kijken wij naar de match op basis van harde en zachte criteria op basis van wetenschappelijk onderzoek.  Zo zijn wij in staat een perfecte match te creëren die ervoor zorgt dat een kandidaat wordt voorgesteld met een lange termijn relatie als gevolg. Daarnaast zijn bedrijven op onze eigen applicatie actief, waarop zij ook een vacature kunnen maken waar studenten zich op inschrijven. Middels de chatfunctie plant u rechtstreeks en snel een kennismakingsgesprek in.

Benieuwd naar uw match? Vraag hier meer informatie aan.

Wat houden de e-learnings in?

In samenwerking met Full Finance zijn diverse e-learnings ontwikkeld. Met deze e-learnings worden de kandidaten goed voorbereid op de werkzaamheden die zij in de praktijk gaan uitvoeren. Naast de introductie over het vak en praktische informatie over het reilen en zeilen binnen een bedrijf, gaan we dieper in op de daadwerkelijke werkzaamheden.

Op basis van onderzoek is vastgesteld welke werkzaamheden kandidaten tot één jaar werkervaring uitvoeren. Deze werkzaamheden hebben wij uitgelegd in korte instructievideo’s, zoals het uitwerken van het werkprogramma van de liquide middelen of debiteuren. Naast deze praktische werkzaamheden besteden wij ook aandacht aan programma’s zoals CaseWare en FiscaalGemak. Op deze manier is vanuit uw organisatie minder begeleiding nodig en wordt de kwaliteit gewaarborgd en de zelfstandigheid gestimuleerd.

Het is ook mogelijk om deze e-learnings voor uw eigen stagiaires of junioren in te zetten, zodat zij beter onboard worden binnen uw organisatie. Nieuwsgierig naar onze e-learning?

Vraag hier kosteloos een demo-account aan.

Hoe waarborgen jullie de kwaliteit van jullie studenten?

U moet ervan uit kunnen gaan dat de werkstudenten die u inzet, direct inzetbaar zijn en goed werk leveren. Om dit te waarborgen hanteren we ten eerste een selectieve aannameprocedure. Hierbij kijken we in hoeverre het mogelijk is om een optimale match te maken tussen de ambities en competenties van de student enerzijds en de behoeften van uw organisatie anderzijds. Daarnaast volgen onze studenten diverse e-learnings waarmee ze praktisch voorbereid worden op het werk alvorens zij bij u aan de slag gaan.

Met wat voor soort studenten werken jullie?

Werkstudenten die wij bij u plaatsen volgen een opleiding gerelateerd aan accountancy, fiscaliteit, finance of controlling en zijn ingeschreven bij een hbo- of wo-onderwijsinstelling. Wij werken met studenten vanaf het tweede studiejaar tot en met de masterfase. Daarnaast bieden wij ook studenten en starters de mogelijkheid om via onze Matchingtool met hun toekomstig werkgever in contact te komen.

Zijn het studenten die op de lange termijn bij mij willen werken?

Ja, dat is het precies ons doel! Wij stellen kandidaten voor met als doel dat de kandidaten na een bepaalde periode bij u in dienst treden, tenzij anders door u vooraf met ons gecommuniceerd. Wij besteden extra veel aandacht aan het voortraject om een nog betere match tot stand te brengen. Dit doen wij onder andere door het in kaart brengen van de wensen van de kandidaat bij het inzetten van onze matchingtool. Op basis van deze wensen zoeken wij het meest passende kantoor voor de student.

Ontvangt u graag meer informatie? Plan hier een belafspraak in.

Hoeveel dagen per week zijn de studenten beschikbaar?

Het aantal werkdagen dat een student beschikbaar is varieert per student. In de praktijk zien wij dat studenten gemiddeld twee tot drie dagen per week beschikbaar zijn. Is uw organisatie flexibel in de werktijden? Kunnen er bijvoorbeeld halve dagen gewerkt worden? Dan zien wij dat het aantal inzetbare uren oploopt. Wij maken voorafgaand duidelijke afspraken hoeveel dagen u wenst en op welke dagen de kandidaat uw team ondersteunt.

Waar zijn jullie actief?

Wij zijn gevestigd in Amsterdam maar bedienen kantoren door het hele land! Door onze persoonlijke en gecentraliseerde aanpak te combineren met een hoge mate van automatisering zijn wij in staat klanten en studenten in heel Nederland te voorzien van de juiste match.

Wat voor werkzaamheden kunnen de studenten uitvoeren?

Onze studenten worden veelvuldig ingezet als assistent-accountant binnen de samenstelpraktijk, als assistent-accountant binnen de controlepraktijk, als junior aangiftemedewerker, als financieel medewerker, assistent-controller, business controller of als financial controller. Om ervoor te zorgen dat de studenten direct van start kunnen volgen zij diverse e-learnings naast de opleiding aan de onderwijsinstelling. Door deze e-learnings leren ze praktische vaardigheden die een starter moet uitvoeren, bijvoorbeeld het samenstellen van de voorraden of liquide middelen binnen de jaarrekening.

Til jezelf naar een hoger niveau met een carrièregerichte bijbaan