Blogartikel
31 juli 2023 | 4 minuten leestijd

Wat is een werkstudent?

Wat kan je nou verwachten van een carrièregerichte bijbaan binnen de financiële dienstverlening als je voltijd studeert, maar wel jezelf wil ontwikkelen? Lees hier alle passende mogelijkheden en waarom je deze kans moet pakken!

Een werkstudent is een student die naast zijn of haar studie ook werk verricht dat studio gerelateerd is bij een bedrijf of organisatie. Werkstudenten combineren hun studie met het opdoen van relevante werkervaring. Het is eigenlijk hetzelfde als een gewone bijbaan maar dan is het een bijbaan waarbij je alvast aan je carrière werkt en jezelf nóg meer ontwikkeld. Gemiddeld werkt een werkstudent rond de 16 uur per week en volgen zij gerelateerde een voltijd hbo of wo studie die aansluit op de bijbaan.

Voordelen

Het werken als een werkstudent biedt verschillende voordelen: Het geeft studenten de kans om waardevolle werkervaring op te doen in hun gekozen vakgebied.  Door die werkervaring heb je een grotere kans op een baan na het afstuderen, je hebt tevens een streepje voor op andere studenten zonder die werkervaring.  Ook kan het werken als werkstudent helpen bij het opbouwen van een professioneel netwerk.  Kortom, je werkt als werkstudent echt aan je toekomst!

Verschillende functies als werkstudent

Als je als een werkstudent wil werken zijn er per vakgebied of studie een aantal opties wat betreft de functie. Een tip van ons is om je altijd goed in te lezen en je te laten toelichten over de functie. Zo weet je of de functie echt goed bij je past. Het is namelijk belangrijk om je goed te voelen op je werk. Plan hier een coaching gesprek in om jouw vragen te stellen!Wil jij een werkstudent worden binnen de financiële dienstverlening? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!Wij bieden functies in verschillende vakgebieden zoals:

Accountancy

Assistent-accountant samenstelpraktijk
Als assistent-accountant in de samenstelpraktijk ben je initieel bezig met het correct voeren van de financiële administratie van klanten en vervolgens het samenstellen van jaarrekeningen. Naarmate je meer ervaring krijgt ga je ook verder met het analyseren van financiële overzichten en adviseren van klanten. Je verzamelt financiële gegevens van klanten, verwerkt deze in de boekhouding en stelt op basis hiervan de jaarrekening op.

Assistent-accountant controlepraktijk
Als assistent-accountant in de controlepraktijk voer je controles uit op de financiële specificaties en grootboekrekeningen om zodoende verschillende complexe posten van de jaarrekening te controleren. Je controleert financiële gegevens op juistheid, volledigheid om betrouwbaarheid van de financiële verslaggeving van de organisatie te realiseren.

Fiscaliteit

Aangifte medewerker
Als aangifte medewerker heb je werkzaamheden als het verzamelen van relevante financiële gegevens van klanten, het opstellen van nauwkeurige belastingaangiften, het controleren van de volledigheid en juistheid van de gegevens, en het indienen van de aangiften binnen de wettelijk gestelde termijnen.

Assistent van de belastingadviseur
Als assistent van de belastingadviseur duik je deze belastingaangiften verder in en maak je ook de koppeling naar advieswerk wat hieruit voortvloeit. Hierbij werk je natuurlijk nauw samen met de belastingadviseur.

Finance & control

Financieel administratief medewerker
Als financieel administratief medewerker heb je werkzaamheden als het beheren en verwerken van financiële gegevens, het ondersteunen van boekhoudkundige processen en het bijdragen aan een soepele werking van de financiële afdeling.

Assistent financial controller
Als assistent financial controller ben je betrokken bij de maandafsluiting die wordt klaargezet door de financiële administratie en het rapportageprocessen van een organisatie. Je ondersteunt de afdeling Finance of de financiële controller bij verschillende taken om ervoor te zorgen dat de financiële gegevens juist en volledig worden vastgelegd, geanalyseerd en gerapporteerd.

Assistent business controller
Bij een baan als assistent business control heb je taken als het ondersteunen bij het plannen, analyseren en rapporteren van financiële en operationele gegevens om het management te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Lijkt het jou nou leuk om een werkstudent te worden in een van deze functies dan helpen wij jou graag!

Plan hieronder een gesprek in, dan kijken we samen welke functie en welk bedrijf bij jou past!

Deel dit artikel via