Blogartikel
11 juli 2019 | 4 minuten leestijd

Bijbaan voor fiscale studenten

Druk bezig met een fiscale studie op hbo- of wo-niveau?
Het is belangrijk om alvast bezig te zijn met je toekomst en werkervaring op te doen. Waar wil ik uiteindelijk gaan werken, welke werkgever past het best bij mij, wat zijn mijn persoonlijke talenten en waar kan ik deze het best ontwikkelen?

Wij helpen jou graag bij het beantwoorden van deze vragen.

Bijbaan fiscaal student
Als je minimaal in je tweede jaar van fiscaal recht zit en op zoek bent naar een studiegerelateerde bijbaan, dan ben je bij Studentpool aan het juiste adres. Wij hebben contacten met verschillende kantoren die zich bezig houden met fiscale vraagstukken. Je kunt jezelf aanmelden bij het kantoor dat het beste bij je past. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoeveel je wilt werken.

Werken bij een belastingadviespraktijk?
Met een fiscale studie kun je veel verschillende richtingen op. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan werken bij een belastingadviespraktijk, gericht op inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting. Wij hebben contacten met kantoren die uitsluitend voor het mkb of particulieren werken, maar we hebben ook contacten met kantoren die veelal met de grotere ondernemingen werken. Door ervaring op te doen als werkstudent fiscaal bij verschillende kantoren kun je weloverwogen kiezen welke kant jij het liefst op zou gaan.

Wat wordt er van mij verwacht als fiscaal student?
Ben je voorgenomen om je tijdens je studie al te willen inzetten in het werkgebied waarvoor je wordt opgeleid en kenmerken de volgende eigenschappen jou?

 • Uitstekend cijfermatig inzicht hebben
 • Duidelijk kunnen communiceren
 • Ambitieus zijn
 • Beschikken over zelfreflectie
 • Intrinsiek gemotiveerd zijn

Herken je jezelf in bovenstaande eigenschappen en ben je een student in de omgeving van Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Utrecht of Den Haag? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Wij hebben per regio maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Na aanmelding en verificatie krijg je toegang tot de applicatie. Vervolgens is het mogelijk om een profiel aan te maken. Tevens kun je je wensen voor jouw ultieme bijbaan vastleggen. Bijvoorbeeld hoeveel dagen per week en in welke regio je wilt werken. Na de aanmelding moet je door een selectieprocedure en zodra je daar succesvol doorheen bent gekomen kun je je inschrijven op projecten.

Nadat je je hebt ingeschreven zal er eerst een kennismakingsgesprek zijn alvorens je aan de slag kan. Je zult al gauw meedraaien met de voorkomende werkzaamheden. Je houdt je afhankelijk van de werkgever bezig met bijvoorbeeld:

 • Bedrijfsadministratie en jaarrekeningen
 • Aangiften concept inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting
 • Aanvragen of wijzigen van toeslagen

Voordelen bijbaan voor fiscale studenten
Wij willen de theorie en praktijk samen brengen. We willen jou voorbereiden op je toekomst en de werkdruk bij de werkgever verlagen. Voor alle partijen een win-win! Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen voor jou, zoals:

 • We bieden leermodules aan
 • Je ontvangt salaris
 • Je doet veel praktijkkennis op en je leert van professionals
 • Je bouwt aan een waardevol netwerk
 • Je werkt aan de opbouw van een goed cv

Om je te onderscheiden van andere studenten doe je er verstandig aan om als student een bijbaan als werkstudent fiscaal te hebben. Direct je kennis in de praktijk toepassen en de kennis die je in de praktijk opdoet direct tijdens je studie toepassen! Als werkstudent fiscaal ben jij in staat om flexibel naast je studie je al in je toekomstige werkgebied te begeven.

Dus ben je gedreven, gemotiveerd en toe aan een uitdaging? Dan is Studentpool iets voor jou. Haal het beste uit jezelf en ontwikkel je als fiscalist!

Ben je een student in de omgeving van Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Utrecht of Den Haag? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Wij hebben per regio maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Nog niet overtuigd? Neem dan contact met ons op! Wij beantwoorden je vragen graag.

Deel dit artikel via