Blogartikel
16 december 2020 | 8 minuten leestijd

Beginnend assistent accountant als werkstudent

Ondersteuning binnen uw accountantskantoor door hbo- of wo-accountancy werkstudenten.

Studentpool verbindt uw organisatie met hbo- en wo- accountancy of finance werkstudenten die worden ingezet als junior assistent accountants. Door middel van een selectieve aannameprocedure, een eigen academy en diverse samenwerkingsverbanden leveren wij u het talent waar u naar opzoek bent.

Wij zijn gespecialiseerd in werkstudenten die werkzaam zijn als:
 • Werkstudent administratief medewerker;
 • Werkstudent beginnend assistent accountant samenstelpraktijk;
 • Werkstudent beginnend assistent accountant controlepraktijk (audit).

De werkdruk binnen de accountancy neemt steeds verder toe. Een van de oorzaken zijn de toenemende kwaliteitseisen, maar ook het groeiende capaciteitstekort dat ieder jaar voor extra (werk)druk zorgt. Op 10 december jl. publiceerde het FD wederom een artikel waarin wordt geschreven over hoe jonge accountants lijden onder de (te hoge) werkdruk en de cultuur binnen (grote) accountantskantoren. Zoals wederom uit het artikel van het FD blijkt en branche breed bekend is, is het enorm lastig om aan personeel te komen. Dit wordt onder andere veroorzaakt doordat veel talent binnen de accountancy steeds vaker na een aantal jaren het vakgebied verlaat. Daarnaast is er een negatieve trend gaande in de instroom van accountancy studenten op hogescholen en universiteiten. De consequentie hiervan is dat er niet genoeg mensen zijn om de huidige, maar ook nieuwe opdrachten binnen de samenstel en/of controlepraktijk uit te voeren, terwijl het aantal nieuwe opdrachten juist toeneemt.

Hoe komt u in deze lastige tijd nog aan jong talent dat binnen uw organisatie past? Wij zijn van mening dat het vroegtijdig in dienst nemen van (werk)studenten een duurzame relatie bewerkstelligd. U bent in staat om hen te enthousiasmeren voor het vak. Daarnaast komt u er snel genoeg achter of de student binnen uw organisatie past. Het in contact staan met studenten is van belang voor uw organisatie omdat juist zij frisse inzichten en de meest up-to-date kennis hebben. Wat enerzijds voor uw kantoor/organisatie en anderzijds voor de student een positieve impact heeft. Een gekwalificeerde en goed opgeleide werkstudent van Studentpool biedt de uitkomst én is de toekomst van uw organisatie.

Wat kunt u van een accountancy werkstudent verwachten?

Een hbo- of een wo-werkstudent is een student die in de vorm van een bijbaan binnen uw organisatie werkzaamheden verricht. De student is minimaal 8 uren en maximaal 24 uren per week beschikbaar. Een accountancy werkstudent is dus te vergelijken met een parttime starter en wordt meestal ingezet in de functie van (beginnend) assistent accountant.

Wat is het verschil tussen een werkstudent of stagiair?
Een stage is een verplichte eis vanuit een hbo-onderwijsinstelling om in aanraking te komen met de praktijk. Helaas, zien sommige hbo-stagiaires deze stage dus ook als een verplichting en missen daardoor een bepaalde mate van intrinsieke motivatie en ambitie.  Daarnaast komt het voor dat de bedrijfscultuur, de wensen en/of behoefte van het kantoor niet overeenkomen met wensen vanuit de stagiair. Stages komen enkel voor binnen het hbo, waardoor organisaties moeizaam met universitair geschoolde studenten in aanraking komt. Het gebeurt soms dat de goede stagiaires als werkstudent doorgaan na een stageperiode. Dit is de meest ideale situatie, toch? Stel dat dit altijd het geval kan zijn!

Onze werkstudenten zijn getalenteerde studenten die graag werkervaring willen opdoen en uw kantoor willen voorzien van hun talent. Zij willen bekend raken met het mkb. Tevens hebben onze werkstudenten een aanvullende opleiding genoten waarmee zij zich onderscheiden van andere werkstudenten en ook ten opzichte van stagiaires. Wij merken dat het grootste verschil tussen werkstudenten en bijvoorbeeld stagiaires vaak ligt op het gebied van intrinsieke motivatie en ambitie, juist omdat de stage als een verplichting wordt gezien. Wanneer uw organisaties zich enkel richt op reguliere stagiaires mist uw organisatie potentieel jong talent. Zeker omdat stages enkel binnen de hogescholen plaatsvinden, maar niet vanuit de universiteit. Hierdoor mist uw kantoor het raakvlak met wo’ers, met name voor de controlepraktijk.

Via het selectieproces van Studentpool doorloopt een accountancy student een drietal gesprekken, inclusief assessments. Hiermee wordt de motivatie van onze werkstudenten gekwalificeerd. Als de student gekwalificeerd is, krijgt hij of zij toegang tot de Studentpool Academy, in samenwerking met SRA, om hiermee direct aan de slag te kunnen binnen de samenstel- of controlepraktijk. Voordat u met de student in contact komt is de student dus goed gescreend en opgeleid.

De voordelen van een accountancy werkstudent van Studentpool:
 • Door accountancy werkstudenten flexibel in te zetten is het mogelijk om piekbelasting in tijde van busy season op te vangen en de werkdruk te reduceren.

 • Werkstudenten kunnen de werkzaamheden oppakken die bij de meer ervaren krachten blijven liggen en zo achterstand wegwerken.

 • Door te werken met een opgeleide werkstudent van Studentpool wordt de kwaliteit van hun werk beter gewaarborgd.

 • Hierdoor bespaart u kosten voor opleiding, training, werving en selectie maar ondervindt u wel het gemak ervan.

 • Door te werken met werkstudenten bent u in staat om studenten aan uw kantoor te binden die bijna klaar zijn met de opleiding. U selecteert het talent dat het beste binnen uw organisatie past.

 • U geeft hierdoor een gemotiveerde werkstudent de kans om zichzelf te ontwikkelen en uw bedrijf te ervaren.

 • Werkstudenten zijn intrinsiek gemotiveerd, ambitieus en beschikken over de nieuwste kennis en ontwikkelingen. Uw organisatie profiteert van de kennis en ontwikkelingen die deze werkstudenten met zich meebrengen. Denk hierbij aan digitale kennis of de nieuwe wet- en regelgeving.

 • Wij ondersteunen u in het gehele traject op basis van onze ervaring.

 • U profileert uw kantoor via het Platform van Studentpool in héél Nederland.

Studentpool is specialist op het gebied van het aanbieden van hbo- en wo werkstudentschappen binnen de accountancy en fiscale dienstverlening. Wij zijn in staat om kantoren in deze vakgebieden structureel te voorzien van talenten die een gecertificeerde SRA-opleiding hebben gevolgd én vervolgens in vaste dienst treden. Deze opleiding stelt hen beter in staat de werkzaamheden, passende bij een beginnend assistent accountant uit te voeren.

Studentpool zorgt dat uw kantoor in contact komt met de beste accountancy en fiscale werkstudenten en houdt rekening met de wensen van beiden. De ervaring van deze studenten verschilt. U heeft zelf de regie in handen met wie u gaat werken. Zo kunt u ervoor kiezen om met een student op hbo- of wo-niveau zonder werkervaring te werken of om een werkstudent accountancy op hbo- of op wo-niveau met werkervaring. Door onze academy vangen we het ontbreken van werkervaring zoveel mogelijk op. De werkervaring verschilt per student en is maximaal twee jaar.

Werkstudent beginnend assistent accountant Amsterdam

Is uw kantoor gevestigd in de omgeving van Amsterdam en bent u op zoek naar ondersteuning van een accountancy werkstudent in de functie van een (beginnend) assistent accountant? Studentpool heeft een selecte groep studenten beschikbaar die uw organisatie kunnen ondersteunen. Indien er sprake is van een klik, blijven deze studenten graag bij uw kantoor in Amsterdam en omgeving werken.

Werkstudent beginnend assistent accountant Utrecht

Ook in de omgeving van Utrecht is het voor uw organisatie mogelijk om opgeleide werkstudenten accountancy van Studentpool in te zetten in de functie van een (beginnend) assistent accountant. Voor kantoren in de regio Utrecht is het erg lastig om aan jong talenten geïnteresseerd in de accountancy te komen. Wij leiden deze jonge talenten zelf op in samenwerking met SRA en verbinden uw organisatie duurzaam met accountancy talent.

Werkstudent (beginnend) assistent accountant Rotterdam

In de omgeving van Rotterdam is het mogelijk om opgeleide studenten op zowel hbo- als wo-niveau in te zetten als beginnend assistent accountant. Onze studenten zijn opzoek naar een duurzame relatie bij een kantoor dat bij hen past. Wilt u met een ? Neem dan contact met ons op!

Werkstudent (beginnend) assistent accountant Eindhoven

Zelfs buiten de randstad, zoals in de omgeving Eindhoven, Nijmegen, Zwolle en Groningen bieden wij accountantskantoren de mogelijkheid om werkstudenten accountancy in te zetten binnen de organisatie. De studenten zijn opgeleid middels de specifieke praktische opleiding van SRA en de accountancy studenten zijn in te zetten in de functie van een (beginnend) assistent accountant.

Bent u benieuwd hoe u in contact komt met deze accountancy werkstudenten? Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Laat uw gegevens achter en wij nemen vervolgens contact met u op.

 • Werkstudent accountancy Alkmaar
 • Werkstudent accountancy Amersfoort
 • Werkstudent accountancy Amsterdam
 • Werkstudent accountancy Arnhem
 • Werkstudent accountancy Assen
 • Werkstudent accountancy Breda
 • Werkstudent accountancy Den Haag
 • Werkstudent accountancy Den Bosch
 • Werkstudent accountancy Deventer
 • Werkstudent accountancy Eindhoven
 • Werkstudent accountancy Enschede
 • Werkstudent accountancy Groningen
 • Werkstudent accountancy Leiden
 • Werkstudent accountancy Nijmegen
 • Werkstudent accountancy Tilburg
 • Werkstudent accountancy Utrecht
 • Werkstudent accountancy Zwolle

Deel dit artikel via