Blogartikel
12 juni 2023 | 2 minuten leestijd

Wat doet een financieel administratief medewerker?

Een beroep met veel verantwoordelijkheden.. maar misschien is het echt wel wat voor jou! Kom erachter wat een financieel administratief medewerker allemaal doet en ontdek of het ook voor jou is weggelegd.

Werkzaamheden

Een financieel administratief medewerker is verantwoordelijk voor de financiële administratie. Een belangrijke taak met veel verantwoordelijkheden. Je voert als financieel administratief medewerker werkzaamheden uit die bestaan uit het opstellen van financiële rapportages, het verwerken & controleren van uitgaande en binnenkomende facturen en transacties, het beheren van crediteuren & debiteuren, het betalen van facturen, het bijhouden van administratie en bijvoorbeeld het bijhouden van salarisadministratie.

Vaardigheden

Om alle cijfers goed bij te houden moet je als financieel administratief medewerker een goed oog hebben voor detail en georganiseerd tewerk kunnen gaan. Daarnaast moet je financieel-analytisch inzicht hebben, betrouwbaar en communicatief vaardig zijn. Verder moet een financieel administratief medewerker in staat zijn om zowel zelfstandig als in een team verband te werken en is het belangrijk om stressbestendig te zijn. Je moet namelijk goed om kunnen gaan met deadlines voor bijvoorbeeld betalingen die gedaan moeten worden.

Wat verdient een financieel administratief medewerker?

Het gemiddelde salaris voor een financieel administratief medewerker in Nederland bedraagt € 2.530 per maand. Het salaris kan afhankelijk zijn van de ervaring van de kandidaat, de locatie en het soort bedrijf. Dat brengt ons meteen op het volgende onderwerp.. de soorten bedrijven waar een financieel administratief medewerker kan werken.

Werkomgeving

Eigenlijk heeft elk bedrijf wel een financiële afdeling en kan je dus als financieel administratief medewerker bij heel veel verschillende bedrijven aan de slag. Denk aan kleine ondernemingen maar ook grote multinationals. Daarnaast kan jij ook nog denken aan overheidsinstanties. Onze tip; kijk naar een bedrijf wat echt bij je past. Een goede werkomgeving is namelijk erg belangrijk of dat nou bij een groot of klein bedrijf is, als je maar op je plek zit!

Zo, nu ben je een stukje wijzer over wat een financieel administratief medewerker doet. Lijkt het jou je leuk om tijdens je studie alvast te kijken of een baan als financieel administratief medewerker wat voor jou is? Dan helpen wij jou graag bij het kiezen van een bedrijf wat echt bij jou past! Kijk hier voor de mogelijkheden.

Deel dit artikel via