Blogartikel
11 mei 2021 | 4 minuten leestijd

Van werkstudent naar scriptant | deel 2

Studentpool, de brug tussen theorie en praktijk
In het tweede deel; van werkstudent naar scriptant, een interview met Nick van den Berg, StudentPooler in de functie van assistent-accountant bij HZW accountants & belastingadviseurs, over zijn ervaring met HZW accountants & belastingadviseurs en zijn ervaringen met Studentpool.

Nick is een vierde jaars accountancy student aan de Hogeschool Utrecht en werkt via Studentpool bij HZW accountants & belastingadviseurs. Dit accountantskantoor is gevestigd in Veenendaal. Ervaring gecombineerd met een ‘jonge-honden-mentaliteit’, met maar één doel voor ogen: het beste resultaat voor de ondernemer. Zij hebben 9 maanden Nick ingezet op diverse controleopdrachten.

Studentpool slaat een brug tussen theorie en praktijk door haar studenten een studiegerelateerde bijbaan aan te bieden en hen praktisch op te leiden door het aanbieden van diverse trainingen. Wij brengen onze accountancy werkstudenten als assistent accountant in contact met onze mkb-accountantskantoren, met als doel een duurzame relatie. StudentPoolers dienen vanuit de onderwijsinstelling een stage of een scriptie uit te voeren bij een accountantskantoor. Studentpool stimuleert haar studenten om een stage of een scriptie bij een aangesloten accountantskantoren uit te voeren. In een tweetal interviews geven wij inzicht in de ervaringen uit de praktijk.

Zou je jezelf willen voorstellen?
Mijn naam is Nick van den Berg en ik ben 21 jaar oud.  Momenteel zit ik in het vierde jaar van de opleiding Accountancy aan de Hogeschool Utrecht.

Waarom ben je via Studentpool gaan werken en hoe lang doe je dit?
Een vriend en tevens studiegenoot, informeerde mij over Studentpool. Hij heeft mij de visie en werkwijze van Studentpool uitgelegd en ik was vrijwel direct enthousiast. Het is een mooie kans om naast je studie ervaring op te doen als je voltijd studeert. Bij het kantoor waar ik werk, merk ik dat de studie op de eerste plaats staat. Als je vrij wilt of hulp nodig hebt met betrekking tot je studie dan is dat geen probleem.

Bij welk kantoor werk je en wat spreekt je hier zo aan?
Via Studentpool ben ik alweer een jaar werkzaam bij HZW accountants & belastingadviseurs in Veenendaal en het bevalt nog altijd goed. HZW Accountants & belastingadviseurs heeft 30 medewerkers en is daarmee een goed kantoor om ervaring op te doen. De cultuur in het kantoor is toegankelijk. De mensen zijn bereid om te helpen dus de begeleiding is ook altijd goed. Niet alleen binnen het wat kleinere controleteam is de benaderbaarheid goed, maar ook bij de mensen van de andere afdelingen.

Je gaat hier scriptieschrijven, hoe is dit tot stand gekomen?
Aangezien het kantoor goed bevalt leek het mij prettig om ook hier ook mijn scriptie te schrijven. De meeloopstage heb ik al bij EY gedaan, dus nu heb ik ervaring bij een Big Four en een mkb-kantoor.

Waar ga je je scriptie over schrijven?
Het onderwerp van mijn scriptie is BIV gerelateerd, maar het precieze onderzoek is nog niet zeker. Ik heb ervoor gekozen om mijn scriptie bij een accountantskantoor te schrijven, omdat je hier hulp en ondersteuning krijgt die naar mijn verwachting nodig is bij het schrijven van de scriptie. Het geeft mij daarnaast de mogelijkheid om inzicht te krijgen in wat ik na mijn scriptieperiode wil gaan doen.

Wat zou je andere studenten aanraden m.b.t. een bijbaan?
Ik denk dat het heel nuttig is om naast je studie een bijbaan te hebben en zeker als de bijbaan betrekking heeft op de studie. Zeker is het ook aan te raden om dit als accountancy student via Studentpool te doen, aangezien de begeleiding top is, qua contact en hulp heb je niks te klagen.

Deel dit artikel via