Zeg,
je gaat toch
niet onder
je niveau
werken?

Moet jij een scriptie accountancy schrijven?

Het schrijven van een scriptie accountancy, behoort tot het afsluitende deel van je opleiding accountancy. Dit doe je meestal tijdens een afstudeerstage, zodat je werkervaring combineert met praktijkervaring. In de meeste gevallen wordt er een specifiek onderwerp voor de scriptie gekozen, waarbij je onderzoek uitvoert tijdens de werksituatie in het bedrijf waar je loopt voor je afstudeerstage. Een scriptie is niet alleen voor jouw interessant, ook zeker voor het bedrijf. Om je scriptie accountancy zo goed mogelijk te schrijven, zul je ook de nodige praktijkervaring moeten opdoen. Zo wordt jouw scriptie niet enkel een theoretisch verhaal. Dit kan lastiger zijn dan je denkt. Je hebt immers enkel theoretische ervaring opgedaan en je komt alleen tijdens je afstudeerstage in aanraking met de praktijk.

Laat niets jouw groei in de weg staan.
 verzeker jezelf van een carrièregerichte bijbaan

1. Vertel ons
over jouw ambities

Waar ga je voor, waar word je blij van en wat heb je nodig om verder te groeien?

2. Wij selecteren de
perfecte bijbaan

Bij het kantoor dat qua dienstverlening, cultuur, locatie en doorgroei-mogelijkheden helemaal bij jou past.

3. Klaar voor
het echte werk

Met e-learning en coaching begeleiden we je van begin tot eind in je werk en ontwikkeling.

“Een studie volg je niet voor niets.  Dat doe je omdat je er je werk van wilt maken. Wij maken er nu werk van.”

Sjoerd Voetdijk, co-founder van de Studentpool

Dit zegt toch alles
0+
accountantskantoren verspreid over heel Nederland
0%
krijgt na of tijdens de studie een vaste aanstelling
0%
vindt een bijbaan via Studentpool bijdragen aan zijn/haar toekomst of cv

Een accountancy scriptie schrijven met praktijkervaring

Wil jij een accountancy scriptie schrijven tijdens je praktijkervaring bij een accountantskantoor? Je zult ervaren dat de praktijk volledig anders is dan het studentenleven. Je kunt ook niet enkel bezig zijn met je accountancy scriptie schrijven, je moet meewerken in het bedrijf. Je moet kunnen samenwerken met je nieuwe collega´s, maar ook zelfstandig taken kunnen uitvoeren. Theoretisch kan het goed zitten, maar hoe presteer je in de praktijk? Als jij hier tegenop ziet of moeite hebt om de geleerde theoretische stof in de praktijk in te zetten, meld je dan aan bij Studentpool. Wij matchen jou met een accountantskantoor en je krijgt door middel van een digitale opleiding een grondig voorbereiding. De stap naar de praktijk is dan helemaal niet zo groot meer.

Studentpool zorgt dat succesvol een scriptie schrijven accountancy mogelijk is

In samenwerking met partners als Full Finance en SRA, heeft Studentpool de perfecte methode ontwikkeld voor studenten om goed getraind aan je praktijkervaring te beginnen. Wij koppelen je aan een SRA accountant en ondertussen volg je het door Full Finance ontwikkelde e-learning traject. Hier leer de basisbeginselen van de praktijksituatie, die je niet leert tijdens je accountancy studie. Succesvol een scriptie schrijven accountancy is dan mogelijk en tegelijkertijd wordt je onderdeel van het bedrijf en leer je de fijne kneepjes van het vak van je collega´s. Als je interesse hebt, vul het online formulier in, dan nemen wij snel contact met je op.

  • Heb je een goed salaris (incl. pensioen en vakantiegeld)

  • Maak je jezelf startklaar


  • Springt je CV er bovenuit

  • Komt je studie meer tot leven

Zo wordt er over ons geschreven
door je medestudenten:

Door middel van meerdere gesprekken en persoonlijke aandacht heb ik samen met Studentpool bepaald welke richting binnen de accountancy het beste bij mij past. Vervolgens heeft Studentpool gekeken welke bedrijven het beste aansluit op mijn persoonlijke voorkeuren. Na het doorlopen van het proces ben ik nu aan het werk bij Dubois & Co, wat mij enorm bevalt. Het werken binnen een bedrijf helpt je als student enorm op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak. Via Studentpool ben ik nu dus de theorie van de universiteit aan het verbinden met de praktijk op werk, wat ik zie als een perfecte combinatie.

Teun Stork
Master Accountancy | Vrije Universiteit Amsterdam

Ik zou Studentpool aan iedereen aanraden! Het contact was heel fijn en ik kreeg het gevoel dat er echt naar mij werd geluisterd, zowel naar mijn interesses voor een functie als naar mijn werkervaring van vorige bijbaantjes. Binnen mum van tijd had ik een leuke baan die ontzettend goed bij mij past, hier was ik zelf nooit op gekomen. Bedankt!

Lindi Spoelstra
Derdejaars student | (Business) Economics | Universiteit van Amsterdam