Blogartikel
1 augustus 2019 | 3 minuten leestijd

Hoe vind ik goed geschoold personeel voor mijn accountantskantoor?

Goed geschoold personeel is tegenwoordig steeds lastiger te vinden. Hoe kunt u uw kantoor profileren om jong talent binnen de accountancy en fiscale dienstverlening aan u te binden?

Wij helpen u hierbij.

Wij hebben een groot netwerk van excellente studenten die bekend zijn met SRA content. Deze studenten kunt u inhuren. Door deze studenten tijdens hun studie in te huren maakt u vroegtijdig kennis met de volgende generatie accountants.

Hoe weet ik of ik goed personeel inhuur?

Onze studenten zitten minimaal in hun tweede studiejaar van een hbo- of wo opleiding richting accountancy of een ander financieel georiënteerde opleiding, zoals Economics & Business economics. Daarnaast werken wij alleen met studenten die:

  • Uitstekend cijfermatig inzicht hebben
  • Duidelijk kunnen communiceren
  • Ambitieus zijn
  • Beschikken over zelfreflectie
  • Intrinsiek gemotiveerd zijn
Selectieprocedure

Onze Studentpoolers gaan eerst door een strenge selectieprocedure alvorens ze zich op een project kunnen inschrijven. Zo doorlopen zij meerdere gesprekken en moeten zij succesvol een SRA-gecertificeerde module bij ons volgen voordat zij bij u kunnen worden ingezet. Onze StudentPoolers zitten door heel Nederland, dus ook de locatie is geen probleem.

De StudentPoolers geven bij de aanmelding door wat hun verwachtingen zijn voor het project, hoeveel uren zij beschikbaar zijn en op welke dagen zij kunnen werken. Op deze manier worden vooraf de verwachtingen van beide kanten afgestemd op elkaar. Uiteraard bepaalt u middels een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek zelf of en welke student u uiteindelijk gaat inhuren.

Door middel van onze werkwijze verzekeren wij u ervan dat u kwalitatief en goed geschoold personeel inhuurt ter ondersteuning voor uw accountantskantoor.

Hoe gaat het inhuren in zijn werk?

U geeft aan voor hoeveel maanden u personeel nodig heeft. Dit dient minimaal twee en maximaal zes maanden te zijn. U geeft aan op welke dagen en voor hoeveel uur in de week u op zoek bent naar personeel. Vervolgens voegt u een omschrijving toe met de verwachte werkzaamheden. Dit resulteert in het creëren van een project.

Zodra dit project geplaatst is, krijgen studenten die bij dit project passen een bericht. Per project kunnen maximaal drie studenten zich inschrijven. U kunt vervolgens middels kennismakingsgesprekken de student, die het beste past bij uw kantoor, selecteren. Mocht u aan het einde van de vastgestelde periode de student in dienst willen nemen dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval kunt u contact met ons opnemen zodat wij u hierover kunnen informeren.

Deel dit artikel via