Blogartikel
11 oktober 2023 | 5 minuten leestijd

Het succesverhaal van Sanne

In dit interview spreken we met Sanne, een getalenteerde student aan Hogeschool Inholland, die ons inzicht geeft in haar carrièregerichte bijbaan via Studentpool.

Kun je ons vertellen in welk jaar van de studie je zit, welke studie je volgt en bij welke onderwijsinstelling studeert?
"Natuurlijk, ik volg de opleiding Accountancy aan Hogeschool Inholland en zit momenteel in mijn derde jaar."

Waarom heb je gekozen voor deze studie?
"In eerste instantie begon ik in jaar 1 met de opleiding Business Studies, maar al snel merkte ik dat de vakken van Business Studies niet helemaal mijn interesse hadden omdat die erg breed waren. De Accountancy kant sprak mij meer aan, dus besloot ik mijn tweede jaar me volledig te richten op Accountancy."

Waarom was je op zoek naar een bijbaan en waarom via Studentpool?
"In plaats van te gaan werken in de supermarkt of horeca, wilde ik mijn tijd 'nuttiger' besteden door in mijn opleidingsgebied te gaan werken en tegelijkertijd bij te leren. In eerste instantie was het lastig om in contact te komen met accountantskantoren omdat ik nog geen diploma had naast mijn havo. Toen kwam ik bij Studentpool uit en realiseerde ze een bijbaan bij het bedrijf waar ik nu werk."

Je hebt een carrièregerichte bijbaan via Studentpool, welke functie heb jij en wat houdt het in?
"Ik ben een beginnend assistent accountant en werk op de samenstel afdeling bij Phidra Accountants & Adviseurs. Mijn taken omvatten alle samenstelwerkzaamheden vooraf dat de accountant ermee bezig gaat. Ik controleer de cijfers, voer de nodige mutaties uit en bereid de jaarrekening voor."

Kun je ons vertellen over hoe een typische werkdag er voor jou uitziet?
"Op een werkdag verwerk ik de administraties van klanten die in mijn planning worden opgegeven. Dit kunnen grote ondernemingen zijn met een groter team of kleine holdings. Omdat elke onderneming anders is, zijn alle werkzaamheden verschillend. Dit maakt mijn werk elke dag boeiend. Omdat ik nog aan het leren ben, kom ik soms nieuwe dingen tegen in een administratie. Dit is altijd even puzzelen maar tegelijkertijd enorm leerzaam.”

Wat zijn uitdagingen waar jij tegen aanloopt met jouw functie?
"De grootste uitdaging is om in nieuwe situaties fouten te vermijden en altijd nauwkeurig te zijn. Accountancy vereist precisie en aandacht voor detail, wat soms een uitdaging kan zijn, maar het helpt me enorm om mijn vaardigheden te ontwikkelen."

Kun je iets vertellen over het kantoor waar je werkt?
"Ik werk bij Phidra Accountants & Adviseurs, en we hebben kantoren in Alkmaar en Haarlem. Binnen het kantoor hebben we verschillende afdelingen, waaronder een administratieafdeling, een fiscale afdeling, salarisadministratie en de samenstelafdeling. Ik ben actief op deze laatste en hier voer ik samenstelopdrachten uit."

Wat zijn tot nu toe de leukste momenten aan je bijbaan?
"Naast het inhoudelijk werk zijn de leukste momenten zijn toch wel het kletsen met collega's tussen het werk door, de vrijdagmiddagborrels en de leuke uitjes die we hebben gedaan. De werksfeer is hier echt geweldig!"

Wat is een belangrijke les die jij hebt geleerd door jouw bijbaan?
"De belangrijkste les die ik heb geleerd, is dat fouten maken mag, zolang je er maar van leert. Accountancy is een vakgebied waarin je voortdurend leert en groeit."

Waarom heb je gekozen voor een carrièregerichte bijbaan en wat heeft het je opgeleverd?
"Ik wilde graag bijleren in mijn studiegebied en zag hier een kans. Een carrièregerichte bijbaan heeft mij waardevolle praktijkervaring en inzichten opgeleverd die ik niet in de collegebanken kon krijgen. Het staat ook zeker goed op mijn CV!”

Hoe ben je in contact gekomen met Studentpool?
"Ik kwam in contact met Studentpool via de website. Ze hebben me geholpen bij het vinden van een kantoor dat paste bij wat ik zocht."

Wat is de toegevoegde waarde om te werken via Studentpool?
"Studentpool heeft me geholpen om mijn eerste stappen te zetten in de wereld van accountancy door me te matchen met een geschikt kantoor. Ze begrijpen de behoeften van erg goed studenten en helpen hen bij het vinden van relevante bijbanen."

Tot slot, heb je nog advies voor andere studenten die overwegen om een carrièregerichte bijbaan te nemen?
"Ik zou zeker de stap zetten naar een carrièregerichte bijbaan. Het is enorm leerzaam en biedt waardevolle ervaring. Bovendien laat het zien dat je proactief bent en bereid bent om te groeien. Dus, ga ervoor en leer zoveel mogelijk!"

Dit inspirerende verhaal van Sanne die haar passie volgt en waardevolle praktijkervaring opdoet, laat zien hoe een carrièregerichte bijbaan via Studentpool het verschil kan maken. Ben jij nou geïnspireerd geraakt door dit verhaal van Sanne? En wil jij kijken of een carrièregerichte bijbaan iets voor jou is? Plan een coachingsgesprek in! Dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Deel dit artikel via